Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak wielosmakowy

Składniki:

 

  • 200 g szynki
  • 200 g wieprzowy
  • 200 g drobiu
  • 2 l wody
  • 800 g kiszonej kapusty
  • 5 cebul
  • 6 łyżek masła
  • łyżka mąki
  • włoszczyzna
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ½ szkl. śmietany

 

 

Sposób wykonania;
Mięso z drobiu, wieprzowinę oraz szynkę pokroić w kostkę, po czym zalać je wodą i ugotować.
W między czasie posiekać cebule, kapustę poszatkować i razem przesmażyć i wrzucić do bulionu.
Dodać jeszcze pokrojoną włoszczyznę, listek laurowy oraz zasmażkę z mąki.
Trzymać na ogniu do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podprawić śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *