Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczka duszona z jabłkiem i pomidorami

 

Składniki:

  • 1 niezbyt tłusta kaczka
  • 5 dkg słoniny
  • 1 duża cebula
  • ½ litra bulionu
  • ½ szklanki wytrawnego wina
  • ½ kg jabłek
  • ½ kg pomidorów
  • szklanka suszonych śliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • 2 gożdziki
  • papryka

 

 

 

Sposób przyrządzenia:
Skruszałą i sprawioną kaczkę opłukać, osączyć na papierowym ręczniku, natrzeć solą i oprószyć pieprzem odstawić na 2-3 godziny. Kaczkę ułożyć w brytfannie, słoninę stopić, wyjąć skwarki, tłuszczem oblać kaczkę, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złocisty kolor, polewając wodą i tłuszczem. Na wpół upieczoną kaczkę wyjąć z brytfanny, przełożyć do rondla i dodać, cebulę pokrojoną w talarki i przyprawy, podlać rosołem i powoli dusić do miękkości pod przykryciem. W czasie duszenia podlewać kaczkę rosołem, a  przy końcu wlać wino, dodać opłukane, pokrojone jabłka, pomidory i śliwki, razem dusić. Gdy mięso będzie miękkie , wyjąć i pokroić na porcje. Ułożyć na półmisku. Sos przetrzeć przez sito i polać nim kaczkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *