Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęś pieczona z jabłkami

Składniki:

  • 1 skruszała gęś
  • sól, pieprz do smaku
  • 80 dkg kwaśnych jabłek
  • kminek
  • 10 dkg słoniny
  • cukier do posypania jabłek

    Sposób przyrządzenia:
    Sprawioną gęś umyć, osączyć na papierowym ręczniku i włożyć do zamrażarki na około 2-3 dni. W dniu pieczenia gęś nasolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 2-3 godziny. Jabłka umyć, poobierać, pokroić na części. Słoninę pokroić na cienkie plastry. Gęś nałożyć jabłkami , obsypać kminkiem, obłożyć plastrami słoniny. Gęś spiąć wykałaczkami lub zeszyć bawełnianą nitką i ułożyć w brytfannie. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec około 2 godzin, podlewając sosem z pieczonej gęsi i skrapiając wodą. Przykryć pokrywą brytfanny aby gęś się nie spiekła. Gdy gęś będzie miękka wyjąć na półmisek, pokroić na porcje, obłożyć jabłkami, obsypać je lekko cukrem. Wytworzony podczas pieczenia sos podać w sosjerce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *