Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Katarzyna

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 152 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Jak dobrze wstac, skoro swit…. #42657
    Katarzyna
    Participant

    Lubiê wcze¶nie wstawaæ, pod warunkiem, ¿e nie muszê. I wtedy nawet pobudka o 5 mi nie straszna. I wszystko bez po¶piechu, powoli, ze spokojem… Najpierw karmiê koty, potem poranne ablucje i nie¶pieszne szykowanie ¶niadanka z obowi±zkowym ogromniastym kubasem kawy. S³uchanie, jak s±siedzi wychodz±, obserwowanie, jak wszystko wko³o zaczyna siê robiæ coraz ja¶niejsze. I ta ¶wiadomo¶æ, ¿e przede mn± ca³y d³ugi dzieñ…
    Ale niestety takich dni jest niewiele. Z regu³y pobudka o 6 i szykowanie siê do pracy. Czasem marzê o emeryturze, a tu jeszcze tyle lat…

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42646
    Katarzyna
    Participant

    Marinik, zrobi³am sobie dzi¶ szpinak wed³ug Twojego przepisu. Dobry by³! Dziêki.
    B.

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42592
    Katarzyna
    Participant

    ¦wietne przepisy! Nastêpne go³±bki bêd± z kasz± jaglan± i szpinakiem. A ten sos do makaronu robiê jutro na obiad. I mam w nosie, ¿e siê nie ³±czy pomidorów ze szpinakiem, tyle ¶wiñstwa jemy nawet o tym nie wiedz±c, ¿e raz mogê zje¶æ co¶ szkodliwego ¶wiadomie.
    B.

    in reply to: Wiosna blisko…. #42590
    Katarzyna
    Participant

    Wczoraj by³o wiosennie i zaczê³am my¶leæ o sadzonkach i nasionkach, a tu dzi¶ tak napada³o, ¿e oj! I znów zima zaskoczy³a drogowców…

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42533
    Katarzyna
    Participant

    Tak siê zdziwi³a¶, ¿e a¿ mi g³upio siê zrobi³o i jutro polecê sobie trochê tej kaszy kupiæ 😉 :laugh:
    A powa¿nie, to nie jad³am. Albo mo¿e jad³am, tylko nie pamiêtam. W ka¿dym razie na pewno spróbujê. I czekam na Twoje przepisy.
    B.

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42527
    Katarzyna
    Participant

    Witam szpinakosympatyczkê!
    Cieszê siê, ¿e jadacie szpinak. Te kotleciki s± rzeczywi¶cie fajne. Zachêcam. I bardzo chêtnie poczyta³abym sobie Twoje przepisy na canelloni i na go³±bki. Te ostatnie szczególnie mnie zainteresowa³y ze wzglêdu na kaszê jaglan±, której jeszcze nie jad³am.
    Pozdrawiam
    B.

    in reply to: Re:Partia nr 4 #42509
    Katarzyna
    Participant

    Proste, szybkie, smaczne i idealne dla niespodziewanych go¶ci PARÓWKI Z SEREM I BOCZKIEM.
    Parówki trzeba naci±æ wzd³u¿, w naciêcie w³o¿yæ paski sera ¿ó³tego, ka¿d± parówkê owin±æ plasterkiem boczku. Tak przygotowane parówki u³o¿yæ w ¿aroodpornym naczyniu wysmarowanym oliw± i zapiec w piekarniku.
    B.

    in reply to: Bazylia osiągneła „Wyższy poziom” #42508
    Katarzyna
    Participant

    No jasne, a potem bêd± komentowaæ, ¿e przyje¿d¿am nie do rodziny tylko do komputera;)

    in reply to: Bazylia osiągneła „Wyższy poziom” #42504
    Katarzyna
    Participant

    Bo mam stareñki komputer i jak w³a¿ê na czat, to mi melduje, ¿e nie da rady, bo bêdzie wolno dzia³a³. I jak mimo to w³a¿ê, to pojawia siê niebieskie t³o i koniec. W dodatku okienko czatowe jest du¿e, a mój monitor raczej malutki i widzê tylko 1/któr±¶ okna. Mo¿e pod koniec roku dorobiê siê czego¶ lepszego, na razie nic z tego. I tak jestem szczê¶liwa, ¿e mój staruszek dzia³a, chocia¿ potrafi zawiesiæ siê kilka razy pod rz±d. Tak¿e trzymajcie kciuki, ¿eby mi ca³kiem nie pad³, bo wtedy zap³aka³abym siê z têsknoty za Wami.
    B.

    in reply to: Tajemnica odpowiedniego nastroju… #42503
    Katarzyna
    Participant

    W ksiêcia to ja ju¿ dawno przesta³am wierzyæ! Ale taki zwyk³y fajny facet to by siê pewnie przyda³. Nie tracê nadziei. No bo w koñcu muszê znale¼æ kogo¶, kto bêdzie musia³ je¶æ to, co ugotujê;)

    in reply to: Bazylia osiągneła „Wyższy poziom” #42498
    Katarzyna
    Participant

    Jak znam ¿ycie, to Ga³ucha. Zobaczcie, ile ta dziewczyna wklepuje przepisów. Jest niesamowita!
    A ja dlatego tu siê tak udzielam, bo nie mogê z Wami na czacie poklafciæ:(
    B.

    in reply to: Re:Partia nr 4 #42493
    Katarzyna
    Participant

    Jedli¶cie kiedy¶ GO£¡BKI Z GRZYBAMI? Je¶li nie, koniecznie spróbujcie:
    kapusta
    szklanka ry¿u
    2 cebule
    ³y¿ka mas³a 7 dag suszonych grzybów
    zielona pietruszka
    sól pieprz
    sos:
    ³y¿eczka m±ki
    wywar grzybowy
    pó³ szklanki ¶mietany
    – grzyby ugotowaæ, odcedziæ i posiekaæ,
    – ry¿ ugotowaæ na sypko,
    – cebulê drobno posiekaæ i udusiæ na ma¶le,
    – grzyby, ry¿, cebulê i posiekana pietruszkê wymieszaæ, doprawiæ,
    – li¶cie kapusty nape³niæ farszem, uformowaæ go³±bki,
    – obsma¿yæ krótko na patelni, u³o¿yæ potem w rondlu, wlaæ wywar z grzybów i poddusiæ oko³o godziny,
    – zrobiæ zaklepkê z m±ki i ¶mietany, wlaæ do go³±bków, zagotowaæ.
    W przepisie oryginalnym nie podsma¿a sie go³±bków, u mnie w domu zawsze siê to robi³o, poza tym w przepisie do sosu dodaje sie zasma¿kê, ja wolê zaklepkê.
    Smacznego
    B.

    in reply to: Ta mała Belgia #42491
    Katarzyna
    Participant

    Francuzi s³yn± z celebrowania posi³ków, ponoæ jest to powód, dla którego we Francji nie ma problemu nadwagi, mimo ¿e du¿o jedz±. A jak to wygl±da w Belgii? Czy posi³ki te¿ s± takie wa¿ne?
    Szczerze mówi±c nie s³ychaæ wiele o kuchni belgijskiej, dlatego przeczyta³am Twój tekst z wielkim zainteresowaniem. Z tego co piszesz zrozumia³am, ¿e z jednej strony jest mocno podobna do francuskiej (te¿ taka wyszukana?), z drugiej strony te koszmarrrrne fryty! A Twoja ulubiona potrawa belgijska?
    Pozdrawiam
    B.

    Post edited by: Bazylia, at: 2005/02/12 16:37

    in reply to: Tajemnica odpowiedniego nastroju… #42489
    Katarzyna
    Participant

    🙁

    in reply to: Do admina #42484
    Katarzyna
    Participant

    Dziêki!
    A o to 'wszystko’ to siê w odpowiednim czasie upomnê 😉

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 152 total)