Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
KatarzynaParticipant
Gdzie¶ taki przepis mia³am, ale mam takie dzikie mnóstwo przepisów, ¿e to mo¿e potrwaæ 😉 Ale poszukam. Mo¿e wcze¶niej kto¶ inny co¶ znajdzie.
B.KatarzynaParticipantSzanowny Antku, synu Joanny! Wybaczonym Ci jest, albowiem m³ody¶ wiekiem i nie¶wiadom pora¿aj±cej mocy, jak± spo¿ywanie szpinaku daæ mo¿e tym, którzy mu nale¿n± cze¶æ oddaj±. 😉
A tak powa¿nie, to chyba to co jad³e¶, to nie by³ szpinak, a mo¿e szpinak, ale totalnie sknocony.
Pozdrawiam
B.KatarzynaParticipantTo trzymam kciuki, ¿eby nie pluli Ci na stó³, ¶ciany itp. :laugh:
I donie¶, jakie mieli miny, kiedy odkryj± trefne nadzienie!
B.KatarzynaParticipantAaaalee fajnoooo! Zazdroszczê. 🙂
B.KatarzynaParticipantNie Rej, ale my¶lê, ¿e to czyta³a¶, bo to lektura szkolna kiedy¶ by³a. Nie wiem, jak teraz. Gruba ksi±¿ka, jedna z moich ulubionych.
Kto zgadnie??? Nagrody w tym konkursie nie mam, jedynie satysfakcja i uznanie :laugh:
B.Post edited by: Bazylia, at: 2005/03/15 21:48
KatarzynaParticipantChyba mamy wiosnê!!! Dzi¶ jest ³adnie i ciep³o, ¶nieg znika szybko, a ja dzi¶ zrobi³am porz±dki na balkonie i kupi³am trochê nasion. W sobotê bêdê ju¿ sia³a kobeê, ¿mijowiec, sza³wiê, sanwitaliê, minê, tunbergiê, pa³czatkê i aksamitkê. I jak znam ¿ycie, bêdê codziennie rano lecia³a do skrzynek i patrzy³a, czy co¶ mi wreszcie wykie³kowa³o. A jak siê poka¿± pierwsze ro¶linki, bêdê do nich gada³a czule, zachêcaj±c do ro¶niêcia. Istny bzik, ale uwielbiam to!
Pozdrawiam wiosennie
B.KatarzynaParticipantSma¿one mrówki te¿?;)
KatarzynaParticipantOj, to faktycznie masz gorzej! Choinka w letniej aurze, nieeeee. To ja ju¿ wolê nasz klimat 😀
Ale z drugiej strony, nie musisz nosiæ tych przebrzyd³ych grubych ciuchów!
B.KatarzynaParticipantDziêki Tinca. Jak tylko bêdê mia³a woln± kasê, kupujê sobie nowy komputer, bo ju¿ mnie ta moja niemoc wkurza!!! Ani czat, ani czcionka, ani linki. Wrrrr…
B.KatarzynaParticipantZNALAZ£AM!!! Przepraszam za ten wrzask, ale na pocz±tku w±tku pisa³am o bigosie z czerwonej kapusty i znalaz³am:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis2060.html
Sorki, ¿e nie ma porz±dnego linka, ale w moim starociu URL nie dzia³a.
Mam nadziejê, ¿e Bahus siê nie pogniewa, bo to jego przepis.
Tylko nie podoba mi siê tam fasola, bo niespecjalnie za ni± przepadam. Bahus, a nie da³oby siê bez niej?;)))
Pozdrawiam
B.KatarzynaParticipantCzekam na sezon i kupiê ¶wie¿y. Mo¿e uda siê trochê wysiaæ na dzia³ce u rodziców, ale ponoæ ¿eby co¶ z tego mieæ, to trzeba ca³e pole ….:laugh:
B.KatarzynaParticipantAnerite ma racjê co do tej zasma¿ki. Nie jest konieczna, ale daje gêsto¶æ, w koñcu te jaja powinny siê na czym¶ trzymaæ. Ale jak odpowiednio odparujesz wodê ze szpinaku, to te¿ jest gêsty. I muszê siê przyznac ze wstydem, ¿e szpinaku li¶ciastego (mam na my¶li ¶wie¿ego) nigdy nie robi³am. Nie mam zaufania do tego na rynku (jakie¶ o³owie czy co¶), choæ z drugiej strony wszystko, co jem mo¿e byæ i najprawdopodobniej jest naszpikowane metalami ciê¿kimi. Eh!
Pozdrawiam
B.KatarzynaParticipantNiedobór szpinaku w organi¼mie powoduje zaburzenia ró¿nego rodzaju, objawiaj±ce siê miêdzy innymi nadmiern± sk³onno¶ci± do literówek 😀
Pozdrawiam
B.KatarzynaParticipantCinek, wybacz, ale 'itd.’ to nie jest podanie przepisu. Przy³ó¿ siê dziewczyno/ch³opaku, bo Twoje przepisy s± niekompletne i na ich podstawie nie ma szans czegokolwiek zrobiæ, a przepis po to w³a¶nie jest, ¿eby s³u¿yæ jako sposób ugotowania/upieczenia. Pozdrawiam
B.KatarzynaParticipantZnalaz³am przed chwil± przepis na KO£DUNY AUGUSTOWSKIE. Farsz jest niemal identyczny z poprzednim:
15 dag kaszy gryczanej
5 dag grzybów suszonych
10 dag bryndzy lub ¿ó³tego sera
jajko
2 cebule
3 ³y¿ki t³uszczu
s³onina do kraszenia
sól pieprz
majeranek do smaku
– grzyby ugotowaæ w szklance wody, wyj±æ je i w tej wodzie ugotowaæ kaszê,
– ostudziæ i zemleæ kaszê i grzyby,
– dodaæ posiekan± i przysma¿on± na t³uszczu cebulê, jajko, bryndzê (lub drobno utarty ser) i przyprawy,
– wyrobiæ na jednolit± masê.
Smacznego
B. -
AuthorPosts