Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Katarzyna

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 152 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: nalewki #42745
    Katarzyna
    Participant

    A nie móg³by¶ 'zapodaæ’ tego przepisu? Brzmi bardzo smakowicie!

    in reply to: Hizop #42744
    Katarzyna
    Participant

    Dziêki. A te w³a¶ciwo¶ci antyutleniaczowe rzeczywi¶cie brzmi± baaaardzo interesuj±co! Ciekawe, czy w sklepie zielarskim maj± co¶ takiego:laugh:

    in reply to: Kuchnia brytyjska #42740
    Katarzyna
    Participant

    Anerite, z³oto Ty moje!! Gdyby to nie by³ problem, to ja bardzo poproszê o przes³anie mi orygina³u i t³umaczenia. Wprawdzie angielski znam, ale na wszelki wypadek… Ale¿ mnie ucieszy³a¶! Bo ja siê sporo w internecie naszuka³am, ale wiesz, ¿e jestem jeszcze ma³o do¶wiadczona i byæ mo¿e to z tego powodu ma³o znalaz³am. A tu taka niespodzianka, Anerite – Dobra Wró¿ka spe³niaj±ca ¿yczenia!
    A scones byæ mo¿e nie by³y zrobione jak nale¿y, albo przepis by³ z³y, nie wiem, w ka¿dym razie mi nie smakowa³y. Ale skoro polecasz, to mo¿e spróbujê jeszcze raz.
    A taki prawdziwy angielski pudding to mnie kusi, chcia³abym kiedy¶ zrobiæ tylko po to, ¿eby sprawdziæ, jak toto smakuje.
    Jeszcze raz Ci dziêkujê i jestem Twoj± d³u¿niczk±!
    B.

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42734
    Katarzyna
    Participant

    Aha, ¶wietny! Pewnie zrobiê co¶ takiego. Dziêki, Ewka.
    B.

    in reply to: Podlasie #42733
    Katarzyna
    Participant

    Albo odwrotnie. 😉
    A mo¿e potop szwedzki?
    B.

    in reply to: Kujawy #42732
    Katarzyna
    Participant

    Dziêki 🙂
    A czernina to jedyna zupa na s³odko, któr± jadam. I cieszê siê, ¿e spotka³am tu kujawiankê.
    B.

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42723
    Katarzyna
    Participant

    Anerite: pewnie tak, ale jaki¶ czas temu mia³am koszmarnie wysoki poziom cholesterolu i zaczê³am z tym walczyæ. Od tego czasu w zasadzie prawie wy³±cznie u¿ywam oliwy. Chocia¿ masz racjê, jaja na oliwie nie s± moim szczytem marzeñ.
    Vjesja: w ¿yciu nie chcia³am Ci do³o¿yæ. No, dobra, mo¿e troszeczkê :laugh:
    Ale czy Ty nigdy nie próbowa³a¶ szpinaku???? Je¶li nie, to marsz do jakiej¶ dobrej restauracji i zamów co¶ ze szpinaczkiem!!! Kiedy¶ w jakiej¶ w³oskiej knajpce jad³am tortellini zapiekane w sosie szpinakowym z kawa³kami szynki, du¿± ilo¶ci± sera, MNIAM! My¶lê, ¿e to idealna potrawa dla pocz±tkuj±cych szpinako¿erców. Mo¿e dasz siê namówiæ ;)?
    B.

    in reply to: Kujawy #42722
    Katarzyna
    Participant

    Hej! Dziêki za pomys³ z t± m±k±. A o kuchni duñskiej mog³aby¶ napisaæ w …eeee… nie pamiêtam, to chyba kuchnie ¶wiata, albo jako¶ tak. Anerite napisa³a tam ju¿ i Vjesja. Jestem ciekawa tej kuchni, tym bardziej, ¿e tak ma³o popularna. Pozdrawiam
    B.

    in reply to: Kraków od kuchni #42707
    Katarzyna
    Participant

    Oj, ch³opy, ch³opy….. 😉 :laugh:

    in reply to: Podlasie #42706
    Katarzyna
    Participant

    Ewa, a poda³aby¶ jakie¶ przepisy? Pliiissssss!!!
    B.

    in reply to: Bledy ortograficzne #42676
    Katarzyna
    Participant

    No, taka ju¿ ze mnie genialna (i skromna) osóbka;) :laugh:
    A powa¿nie, dziêki i du¿y buziak za poruszenie tego tematu!
    B.

    in reply to: Bledy ortograficzne #42674
    Katarzyna
    Participant

    B³êdy siê zdarzaj± i zdarzaæ bêd±. Ale faktycznie wstyd, ¿e na polskiej stronie byki siedz±. Mam propozycjê, ¿eby zg³aszaæ gdzie¶ zauwa¿one b³êdy, ale tak dyskretnie i wtedy szefostwo bêdzie mog³o je po cichutku poprawiæ. Mo¿e jaki¶ specjalny ukryty w±tek?
    B.

    in reply to: Kujawy #42661
    Katarzyna
    Participant

    Rozes³a³am wici po krewnych i znajomych i dosta³am od mojej kole¿anki skserowany fragment ksi±¿ki, traktuj±cy o tradycyjnej kuchni kujawskiej, z nazwami potraw i sposobem wykonania. Tylko nie wiem, czy tu mogê cytowaæ ksi±¿kê?:(
    B.

    in reply to: Śląsk #42660
    Katarzyna
    Participant

    Oj, dopiero to przeczyta³am! Dziêki i wzajemnie!

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42658
    Katarzyna
    Participant

    Vjesja, skarbie, ale smak to to ma, tyle tylko, ¿e wygl±da, jak kacza kupa i prawdopodobnie dlatego ludzie tego nie jedz±.
    A smak ma bardzo charakterystyczny, nie do podrobienia. Je¶li jaka¶ 'trawa’ smaku nie ma, to sa³ata, ale szpinak…
    A Twojego mê¿a serdecznie ode mnie pozdrów i powiedz mu, ¿e ma wyrafinowany gust kulinarny:laugh:
    B.

    Post edited by: Bazylia, at: 2005/02/18 18:23

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 152 total)