Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
KatarzynaParticipant
A nie móg³by¶ 'zapodaæ’ tego przepisu? Brzmi bardzo smakowicie!
KatarzynaParticipantDziêki. A te w³a¶ciwo¶ci antyutleniaczowe rzeczywi¶cie brzmi± baaaardzo interesuj±co! Ciekawe, czy w sklepie zielarskim maj± co¶ takiego:laugh:
KatarzynaParticipantAnerite, z³oto Ty moje!! Gdyby to nie by³ problem, to ja bardzo poproszê o przes³anie mi orygina³u i t³umaczenia. Wprawdzie angielski znam, ale na wszelki wypadek… Ale¿ mnie ucieszy³a¶! Bo ja siê sporo w internecie naszuka³am, ale wiesz, ¿e jestem jeszcze ma³o do¶wiadczona i byæ mo¿e to z tego powodu ma³o znalaz³am. A tu taka niespodzianka, Anerite – Dobra Wró¿ka spe³niaj±ca ¿yczenia!
A scones byæ mo¿e nie by³y zrobione jak nale¿y, albo przepis by³ z³y, nie wiem, w ka¿dym razie mi nie smakowa³y. Ale skoro polecasz, to mo¿e spróbujê jeszcze raz.
A taki prawdziwy angielski pudding to mnie kusi, chcia³abym kiedy¶ zrobiæ tylko po to, ¿eby sprawdziæ, jak toto smakuje.
Jeszcze raz Ci dziêkujê i jestem Twoj± d³u¿niczk±!
B.KatarzynaParticipantAha, ¶wietny! Pewnie zrobiê co¶ takiego. Dziêki, Ewka.
B.KatarzynaParticipantAlbo odwrotnie. 😉
A mo¿e potop szwedzki?
B.KatarzynaParticipantDziêki 🙂
A czernina to jedyna zupa na s³odko, któr± jadam. I cieszê siê, ¿e spotka³am tu kujawiankê.
B.KatarzynaParticipantAnerite: pewnie tak, ale jaki¶ czas temu mia³am koszmarnie wysoki poziom cholesterolu i zaczê³am z tym walczyæ. Od tego czasu w zasadzie prawie wy³±cznie u¿ywam oliwy. Chocia¿ masz racjê, jaja na oliwie nie s± moim szczytem marzeñ.
Vjesja: w ¿yciu nie chcia³am Ci do³o¿yæ. No, dobra, mo¿e troszeczkê :laugh:
Ale czy Ty nigdy nie próbowa³a¶ szpinaku???? Je¶li nie, to marsz do jakiej¶ dobrej restauracji i zamów co¶ ze szpinaczkiem!!! Kiedy¶ w jakiej¶ w³oskiej knajpce jad³am tortellini zapiekane w sosie szpinakowym z kawa³kami szynki, du¿± ilo¶ci± sera, MNIAM! My¶lê, ¿e to idealna potrawa dla pocz±tkuj±cych szpinako¿erców. Mo¿e dasz siê namówiæ ;)?
B.KatarzynaParticipantHej! Dziêki za pomys³ z t± m±k±. A o kuchni duñskiej mog³aby¶ napisaæ w …eeee… nie pamiêtam, to chyba kuchnie ¶wiata, albo jako¶ tak. Anerite napisa³a tam ju¿ i Vjesja. Jestem ciekawa tej kuchni, tym bardziej, ¿e tak ma³o popularna. Pozdrawiam
B.KatarzynaParticipantOj, ch³opy, ch³opy….. 😉 :laugh:
KatarzynaParticipantEwa, a poda³aby¶ jakie¶ przepisy? Pliiissssss!!!
B.KatarzynaParticipantNo, taka ju¿ ze mnie genialna (i skromna) osóbka;) :laugh:
A powa¿nie, dziêki i du¿y buziak za poruszenie tego tematu!
B.KatarzynaParticipantB³êdy siê zdarzaj± i zdarzaæ bêd±. Ale faktycznie wstyd, ¿e na polskiej stronie byki siedz±. Mam propozycjê, ¿eby zg³aszaæ gdzie¶ zauwa¿one b³êdy, ale tak dyskretnie i wtedy szefostwo bêdzie mog³o je po cichutku poprawiæ. Mo¿e jaki¶ specjalny ukryty w±tek?
B.KatarzynaParticipantRozes³a³am wici po krewnych i znajomych i dosta³am od mojej kole¿anki skserowany fragment ksi±¿ki, traktuj±cy o tradycyjnej kuchni kujawskiej, z nazwami potraw i sposobem wykonania. Tylko nie wiem, czy tu mogê cytowaæ ksi±¿kê?:(
B.KatarzynaParticipantOj, dopiero to przeczyta³am! Dziêki i wzajemnie!
KatarzynaParticipantVjesja, skarbie, ale smak to to ma, tyle tylko, ¿e wygl±da, jak kacza kupa i prawdopodobnie dlatego ludzie tego nie jedz±.
A smak ma bardzo charakterystyczny, nie do podrobienia. Je¶li jaka¶ 'trawa’ smaku nie ma, to sa³ata, ale szpinak…
A Twojego mê¿a serdecznie ode mnie pozdrów i powiedz mu, ¿e ma wyrafinowany gust kulinarny:laugh:
B.Post edited by: Bazylia, at: 2005/02/18 18:23
-
AuthorPosts