Jedli¶cie kiedy¶ GO£¡BKI Z GRZYBAMI? Je¶li nie, koniecznie spróbujcie:
kapusta
szklanka ry¿u
2 cebule
³y¿ka mas³a 7 dag suszonych grzybów
zielona pietruszka
sól pieprz
sos:
³y¿eczka m±ki
wywar grzybowy
pó³ szklanki ¶mietany
– grzyby ugotowaæ, odcedziæ i posiekaæ,
– ry¿ ugotowaæ na sypko,
– cebulê drobno posiekaæ i udusiæ na ma¶le,
– grzyby, ry¿, cebulê i posiekana pietruszkê wymieszaæ, doprawiæ,
– li¶cie kapusty nape³niæ farszem, uformowaæ go³±bki,
– obsma¿yæ krótko na patelni, u³o¿yæ potem w rondlu, wlaæ wywar z grzybów i poddusiæ oko³o godziny,
– zrobiæ zaklepkê z m±ki i ¶mietany, wlaæ do go³±bków, zagotowaæ.
W przepisie oryginalnym nie podsma¿a sie go³±bków, u mnie w domu zawsze siê to robi³o, poza tym w przepisie do sosu dodaje sie zasma¿kê, ja wolê zaklepkê.
Smacznego
B.
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi