Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
Katarzyna
ParticipantVjesja, te¿ jeste¶ 'zakocona’? Jak siê cieszê. Mnie maj± dwa koty, a Ciebie?
B.Katarzyna
ParticipantCzytam i nie bardzo rozumiem… To znaczy, rozumiem, ¿e chodzi o pretensje dotycz±ce autorstwa przepisów. Ale dlaczego tu o tym mowa? Przecie¿ tu nie ma z tym problemów. Chyba ¿e na czacie taki problem zosta³ poruszony, a ja siê tam nie mogê udzielaæ.
My¶lê, ¿e to jest problem nie do rozwi±zania. Nie da siê wpisywaæ przepisów tylko swojego autorstwa. Nie da sie podawaæ autorów wpisywanych przepisów. Nie da siê nie powielaæ przepisów. Mo¿na podawaæ ¼ród³o, to jest chyba do zrobienia, chocia¿ czasami nie, ja na przyk³ad mam dwa grube kajety przepisów rêcznie przepisanych albo wklejonych ze starych gazet i nie mam pojêcia, sk±d.
Mo¿e na pocz±tku mo¿na by³oby sobie ustaliæ, ¿e w Pychotce zasad± jest, ¿e nie trzeba podawaæ autorstwa, ale ewentualnie ¼ród³o (je¶li je znamy). Mo¿na te¿ ustaliæ, ¿e nie mamy nic przeciwko temu, ¿eby przepisy ¶ci±gaæ z innych ¼róde³ (ksi±¿ek, internetu, gazet), warunek: niech bêd± wypróbowane. Nigdy nie bêdziemy tego w stanie sprawdziæ, ale przecie¿ to jest internet i zawsze trafiæ siê mog± ludzie nieuczciwi, z tym trzeba siê liczyæ.
Takie s± moje propozycje, mo¿e kto¶ co¶ jeszcze.
Bardzo lubiê Pychotkê, atmosfera jest tu cieplutka i mi³a i nie chcia³abym, ¿eby popsu³a siê przez jakie¶ nieporozumienia i pretensje.
Pozdrawiam
B.Katarzyna
ParticipantChcia³abym… 🙁
Katarzyna
ParticipantGa³ucha, oszczêd¼ si³y i przepisy na nastêpne kokursy, mo¿e nagrod± samochód bêdzie :laugh:
A ja siêzabieram do czytania…
B.Katarzyna
ParticipantSorki, patrzy³am na partiê trzeci±, my¶l±c, ¿e to druga.
Katarzyna
ParticipantZdecydowanie ¿yczê sobie, ¿eby tej pani za³o¿ono rêkawice bokserskie. Wtedy ju¿ nie da rady wstukaæ nic wiêcej!
Ja nawet nie mam czasu tego porz±dnie przeczytaæ, tyle tego jest! Ga³ucha, szalona kobieto, prrrrrr!!!Katarzyna
ParticipantKobieto szczê¶liwa!!! To Ty z w³asnym mê¿em na randki chadzasz? Gdzie takich produkuj±??? Ja te¿ chcê takiego!
Katarzyna
ParticipantPustki? Nikt nie lubi szpinaku? Naprawdê, jak mo¿ecie!!! A JAJECZNICE SZPINAKOW¡ jedli¶cie? Jak nie, koniecznie musicie.
Mro¿ony szpinak trzeba jak zwykle popyrkaæ troszkê na oliwie na patelni, mo¿na bez dodatków. Ilo¶æ dobieracie sobie wg uznania. Jak ju¿ siê solidnie popyrka, wbijacie jajka i mieszacie. To trzeba podsma¿yæ, posypaæ tartym serem, przemieszaæ i wy³o¿yæ na talerz.
Smacznego
B.
Ps. I niech siê kto¶ odezwie szpinakowo, bo mi samotnie!!!Katarzyna
ParticipantA jeszcze w kwestii formalnej: czy 'puttanesca’ to co¶ brzydkiego?
Katarzyna
ParticipantDziewczyno, bo siê kompleksów nabawiê!!! To mo¿e zrobiê jaki¶ skromny przerywnik. Proponujê RYBÊ ZAPIEKAN¡ W PORACH:
1/2 kg filetów z ryby
2 pory
5 ³y¿ek ¶mietany
koperek
2 ³y¿ki mas³a
1 ³y¿ka m±ki ziemniaczanej
sól i pieprz, chili
– pokrojone w talarki pory podsma¿am na ma¶le,
– filety solê i pieprzê, uk³adam w ¿aroodpornym naczyniu i ok³adam porami,
– wstawiam na 20 minut do nagrzanego piekarnika,
– ¶mietanê mieszam z chili, pokrojonym koperkiem, m±k± ziemniaczan±,
polewam tym rybê i do piekarnika na 15 minut.
To na razie tyle, Ga³ucha, wal dalej!;)Katarzyna
ParticipantWitaj Vjesja. Napisz jeszcze raz, proszê. Bardzo jestem tego ciekawa!
Pozdrawiam
B.Katarzyna
ParticipantNo tak, znowu co¶ nie tak wcisnê³am i mi siê wys³a³o, zanim zd±¿y³am dokoñczyæ! A na koñcu mia³o byæ:
:laugh:
B.Katarzyna
Participant£o matko, kobieto!!!! Dajcie jej ten mikserek, bo siê kobieta na ¶mieræ zamêczy tym pisaniem
Katarzyna
ParticipantTo ja wolê Bacha, ¶wiat³o elektryczne (lubiê widzieæ, co jem :laugh:); reszta siê zgadza.
B.Katarzyna
ParticipantA ja siê w³a¶nie chcia³am o tilapiê zapytaæ, bo siê pojawi³ na ni± przepis. A teraz ju¿ jestem tilapiowo u¶wiadomiona. Jest jeszcze jeden nowy przepis rybny: na miêtusa. Nigdy tego nie jad³am, jak smakuje?
B. -
AuthorPosts