9 lutego 2005 at 20:43
#42394
Katarzyna
Participant
Dziewczyno, bo siê kompleksów nabawiê!!! To mo¿e zrobiê jaki¶ skromny przerywnik. Proponujê RYBÊ ZAPIEKAN¡ W PORACH:
1/2 kg filetów z ryby
2 pory
5 ³y¿ek ¶mietany
koperek
2 ³y¿ki mas³a
1 ³y¿ka m±ki ziemniaczanej
sól i pieprz, chili
– pokrojone w talarki pory podsma¿am na ma¶le,
– filety solê i pieprzê, uk³adam w ¿aroodpornym naczyniu i ok³adam porami,
– wstawiam na 20 minut do nagrzanego piekarnika,
– ¶mietanê mieszam z chili, pokrojonym koperkiem, m±k± ziemniaczan±,
polewam tym rybê i do piekarnika na 15 minut.
To na razie tyle, Ga³ucha, wal dalej!;)