Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drobiowe świderki*

Składniki:

  • 2 duże filety z kurczaka
  • 1 l oleju
  • mąka krupczatka do panierowania
  • liście sałaty
  • pikantny sos majonezowy lub tatarski

Zaprawa:

  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1/2 szkl sosu sojowego
  • 1/2 szkl wytrawnego wina czerwonego

Sposób przyrządzenia:
Miód rozcieramy z czosnkiem,wsypujemy imbir,gdy składniki się połączą,dodajemy sos sojowy i wino,dokładnie mieszamy.Mięso kroimy w cienkie,podłużne paski,kładziemy do zaprawy,dokładnie mieszamy,przykrywamy,wstawiamy na kilka godzin do lodówki.W tym czasie należy mięso kilka razy przemieszać.W głębokim rondlu nagrzewamy tłuszcz.Mięso wyjmujemy z zaprawy małymi partiami ,lekko odsączamy ,obtaczamy w mące (nadmiar mąki strząsamy),wrzucamy na gorący tłuszcz .W czasie smazenia kawałki mięsa skręcają się ,tworząc świderki.Zrumienione wyjmujemy łyżką cedzawką na papierowy ręcznik ,odsączamy ,układamy na wyłożonym liśćmi sałaty półmisku.Podajemy gorące.Świderki doskonale smakują z dodatkiem pikantnego sosu majonezowego lub tatarskiego.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *