Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spagetti milagnese*

Składniki:

  • 30 dag spaghetti
  • 30 dag pieczarek
  • 10 dag szynki
  • puszka pomidorów(Pelati)
  • 5 dag cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 5dag startego parmezanu
  • kilka listków bazylii
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyszczamy,cebulę i czosnek obieramy ,drobno siekamy.Szynkę i pieczarki kroimy w cienkie słupki.Przygotowane składniki podsmazamy na oliwie,uważając aby się nie przypaliły.Pomidory osączamy z zalewy.Kroimy na kawałki,dodajemy do szynki podsmazonej z pieczarkami i warzywami.Dusimy przez 12 do 15 min (w razie potrzeby dodajemy odrobinę zalewy z pomidorów lub wody).Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i posiekaną bazylią.Makaron gotujemy na pół twardo(nie może się rozkleić!)w osolonej wodzie,dokładnie odsączamy.Przekładamy na duży głęboki talerz.Polewamy sosem i posypujemy parmezanem.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *