Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka z kurczaka*

Składniki:


  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • puszka zielonego groszku
  • 2 łyżki żelatyny
  • sól, pieprz do smaku
  • majonez
  • marynowane pieczarki
  • 1 cytryna


Sposób przyrządzenia:
Włoszczyznę dokładnie umyć,obrać,nie rozdrabniać.Mięso opłukać.Na włoszczyźnie i mięsie ugotować rosół ,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wyjąć mięso,wystudzić i drobno pokroić.Łyżką cedzakową wyjąć włoszczyznę,marchewkę pokroić w drobną kostkę.Żelatynę starannie wymieszać z zimnym rosołem ,gdy napęcznieje,podgrzać do wrzenia.Do foremek włożyć pokrojoną marchewkę,odsączony groszek i pokrojone mięso z kurczaka .Zalać galaretką ,schłodzić w lodówce. Galaretkę wyłożyć na tależyk ,ozdobić niewielką ilością majonezu ,całymi pieczarkami i plasterkami cytryny.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *