Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Comber z sarny rolowany z kozim serem*

*Cykl – przepisy mistrzów.
Składniki: sarnina6uc.jpg
Comber z sarny bez kości 600 g
kozi ser 300 g
tymianek 20 g
cytryna 50 g
żurawina do mięs 100 g
chrzan 100 g
pomarańcze 100 g
dżem porzeczkowy 100 g
wino czerwone wytrawne 100 g
sól, pieprz biały mielony
sałata strzępiasta szczypiorek i skórka pomarańczowa do dekoracji
Sposób przyrządzenia:
Comber z sarny oczyścić z błon i zamarynować w przyprawach i winie przez min. 4 godziny. Następnie nafaszerować comber kozim serem i podwedzić w garnku na sitku z tymiankiem przez ok. 15 minut. Zrolować na grubość bagietki i piec w temp. 200 stopni przez ok. 15-20 minut. Sporządzić sos cumberland z żurawiną i ułożyć wszystko na talerzu, dekorując sałatą strzępiastą, szczypiorkiem i skórką pomarańczową.

Autor: Grzegorz Bilnicki


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *