Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bogracz.

Skład:

  • Po 30 dag selera  marchwi
  • pietruszki i pieczarek
  • 1 mała puszka groszku
  • 3 cebule
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 szklanki ostrego keczupu
  • po 1 strąku papryki zielonej
  • żółtej i czerwonej
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 50 dag wołowiny bez kości
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz kajeński

Sposób przyrządzenia:
Wołowinę pokroić na cienkie paski, seler, marchew i pietruszkę w słupki, a cebulę w kostkę. Mięso i warzywa podsmażyć na połowie oliwy, przykryć i dusić do miękkości. Na pozostałej oliwie usmażyć pieczarki pokrojone na plasterki, przełożyć je do rondla. DodaC pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, keczup, groszek i koncentrat. Przyprawić solą i pieprzem kajeńskim. Wymieszać, dusić jeszcze 15 minut.

5 comments for “Bogracz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *