Skład:
- Po 30 dag selera marchwi
- pietruszki i pieczarek
- 1 mała puszka groszku
- 3 cebule
- 3 ogórki kiszone
- 1/2 szklanki ostrego keczupu
- po 1 strąku papryki zielonej
- żółtej i czerwonej
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 50 dag wołowiny bez kości
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz kajeński
Sposób przyrządzenia:
Wołowinę pokroić na cienkie paski, seler, marchew i pietruszkę w słupki, a cebulę w kostkę. Mięso i warzywa podsmażyć na połowie oliwy, przykryć i dusić do miękkości. Na pozostałej oliwie usmażyć pieczarki pokrojone na plasterki, przełożyć je do rondla. DodaC pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, keczup, groszek i koncentrat. Przyprawić solą i pieprzem kajeńskim. Wymieszać, dusić jeszcze 15 minut.
5 comments for “Bogracz.”