Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lazania z Sorrento

Skład:

  • 12 płatów lazanii
  • 40 dag ricotty
  • 2 kulki (25 dag) mozzarelli
  • 10 dag parmezanu
  • 10 dag pokrojonej szynki
  • 1 posiekana cebula
  • 10 listków bazylii
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • po 1.5 szklanki sosu beszamelowego i pomidorowego z bazylią

Sposób przygotowania:
Cebulę usmażyć na maśle, dodać szynkę, smażyć minutę. Zmiksować mozzarellę z ricottą i połową parmezanu, bazylią, cebulą i szynką. Posmarować ugotowane płaty lazanii, zrolować, zawinąć brzegi. Włożyć do formy, polać beszamelem i sosem pomidorowym. Posypać resztą parmezanu. Piec 20 minut w temp. 180 stopni.

5 comments for “Lazania z Sorrento

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *