Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kaczka w pomarańczach Ewy

 

Składniki:

  • 1 kaczka
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 6 pomarańcz
  • cytryna
  • 60 g masła
  • 6 kostek cukru
  • łyżka mąki
  • 1 szkl. białego wina
  • 25 g likieru pomarańczowego
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Kaczkę natrzeć solą i oprószyć lekko pieprzem po czym przełożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec w trakcie polewając sosem z pieczenia.
    W między czasie z cukru oraz wody przygotować jasny karmel do którego dodać sok wyciśnięty z 3 pomarańcz oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu do momentu, aż odparuje połowa płynu, wówczas wlać 1 szkl. wody i gotować na bardzo małym ogniu.
    Następnie kaczkę wyjąć z piekarnika, podzielić na porcje i ułożyć na półmisku.
    Pozostałe pomarańcze pokroić na małe kawałki i obłożyć nimi kaczkę.
    Mąkę wymieszać z likierem pomarańczowym po czy dodać sos z pieczenia kaczki.
    Do brytfanny wlać wino dobrze wypłukać i wlać do sosu spod kaczki, który dokładnie wymieszać i przelać do gotującego się sosu.
    Pozostawić na ogniu do zagęszczenia i polać nim kaczkę.

     

    Przepis został nadesłany na  „Konkurs z Kolażem” przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *