Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczna pieczona szynka

Składniki:

  • 3 kg surowej szynki
  • sól

    Marynata:

  • 4 duże cebule
  • 6 ziaren czarnego pieprzu
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 2 łyżki goździków
  • 1 butelka czerwonego wytrawnego wina

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać pokroić w grube plastry, wrzucić do głębokiej miski, dodać pieprz, ziele angielskie i wlać całą butelkę czerwonego wytrawnego wina, wymieszać. Szynkę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, naciąć skórkę w kratownicę co kilka centymetrów, oprószyć solą i pieprzem. Mięso włożyć do szklanego naczynia, zalać marynatą i odstawić na 3-4 dni w chłodne miejsce. Kilka razy obracać. Mięso wyjąć, osuszyć naszpikować Gożdzikami. Ułożyć na blaszce i włożyć do gorącego piekarnika w temperaturze 180 stopni i piec około2-3 godziny, podlewając raz po raz wytworzonym sosem i marynatą. Wyjąc z piekarnika , wystudzić.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *