Składniki:
- 1 kg surowej białej kiełbasy
- 2 cebule
- ½ l jasnego piwa
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka octu winnego
- sól
- pieprz
- cukier
Składniki: 2 kg szynki ½ kg warzyw 2 duże cebule 1 ½ szklanki zielonych oliwek konserwowych 1 ½ łyżki przyprawy do mielonego mięsa olej zielona pietruszka, sałata lodowa Sposób przyrządzenia: Na patelni z mocno rozgrzanym olejem podsmażyć obraną i pokrojoną w piórka cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać oliwki, wymieszać. Mięso przeciąć w…
Składniki: 1 kg białej kiełbasy 1 butelka czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szkl czarnych oliwek 1 łyżka pokrojonego rozmarynu 1 łyżka miodu Sposób wykonania: Kiełbaski obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie wlać wino i dodać jeszcze miód oraz rozmaryn. Trzymać na małym ogniu do momentu aż wino wyparuje. Wówczas dodać jeszcze oliwki…
Składniki: 10 dag szynki 2 dag masła 1-2 łyżeczki musztardy łyżka koperku łyżka rzeżuchy sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę pokroić w kosteczkę i dodać ją do masła. Wrzucić jeszcze posiekany koperek i rzeżuchę oraz łyżeczkę musztardy. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą pastę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 3 jaja ugotowane na twardo 10 dag szynki 3-4 łyżki gęstego majonezu pół łyżeczki utartego chrzanu pęczek szczypiorku pieprz sól Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie szynkę pokroić na małe kawałeczki i dodać d jajek. Wrzucić jeszcze posiekanym szczypiorek, starty chrzan i majonez. Całość dokładnie…