Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo ok 40 dag resztek wędlin pęczek szczypiorku Sposób wykonania; Wędliny razem z jajkami i szczypiorkiem zemleć w maszynce. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: z wędlinami
Listy
Pasta z kiełbasy i jajka
by Konrad Jaworowski • • 0 Comments
Składniki: 1 laska kiełbasa zwyczajnej 2 jajka ugotowane na twardo pęczek natki pietruszki kilka łyżek majonezu Sposób wykonania: Kiełbasę razem z jajkiem i natką pietruszki zemleć. Następnie dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Szynka w cieście z sezamem
by Julia Przybysz • • 0 Comments
Składniki: 2 kg szynki wieprzowej sól pieprz 50 dag maki drożdże instant majeranek 1 żółtko 1 łyżka ziaren sezamu Sposób wykonania: Szynkę natrzeć przyprawami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 2 godziny. W między czasie drożdże wymieszać z majerankiem, szczyptą sol oraz 350 ml wody. Dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.,…
Listy
Ruloniki z czosnkowym nadzieniem
by Sylwia Kurek • • 0 Comments
Składniki: 12 prostokątnych plastrów szynki 300 g pleśniowego serka 3 łyżki słodkiej śmietany 2 ząbki czosnku 12 gałązek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek przetrzeć przez praskę po czym dodać go do serka razem ze śmietaną. Całość dokładnie wymieszać na gładką pastę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Rozsmarować ją na plasterkach szynki, które…
Listy
Parówki nadziewane cebulą
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 4 grube parówki 1 cebula plaster sera żółtego sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Parówki obrać z błonek i rozciąć na płat. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, doprawić do smaku sola i pieprzem. Cebulką faszerować parówki, a na wierzch włożyć kawałek sera. Włożyć do nagrzanego piekarnika 200 stopni i…