Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe w karmelu

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 150 ml porto
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka startego imbiru

Sposób wykonania:

  1. Czosnek oraz chili posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem, dodać jeszcze imbir i całość przesmażyć, wówczas dodać wino, miód oraz sos sojowy.
    Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym dodać polędwiczki pokrojone w paski.
    Trzymać na ogniu około 15 minut, w trakcie obracać mięso by równomiernie pokrył się sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *