Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z miętą

 

Składniki:

  • 400 g mielonej wieprzowiny
  • 1 pęczek mięty
  • 1 pęczek natki kolendry
  • 4 łyżki mlecznego ryżu
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka cukru
  • 4 łyżki soku z limetki
  • 2 łyżeczki chili w proszku
  • 4 szalotki
  • 1 pęczek zielonej cebulki

 

 

Sposób wykonania:
Mięso podsmażyć na suchej patelni i odstawić go na bok.
W między czasie wymieszać sok z limetki razem z cukrem, sosem rybnym oraz chili.
Gdy cukier całkowicie się rozpuści dodać go do mięsa. Całość dokładnie wymieszać.
Dodać ryż, który zbrązowić wcześniej  w rozgrzanym piekarniku.
Wrzucić jeszcze posiekaną szalotkę, dymkę oraz kolendrę.
Dokładnie wymieszać i udekorować listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *