Zupa gulaszowa Mudzi
Zupa gulaszowa Mudzi4.71 out of 5 based on 227 voters.
Składniki:
• 80 dag ziemniaków
• 1/2 kg chudego wołowego mięsa
• włoszczyzna (z kapustą)
• smalec
• papryka słodka i ostra
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 2 cebule
• sól
• pieprz
• tłuszcz
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę, posolić i zrumienić na smalcu, przełożyć do garnka. Pietruszkę, marchewkę i seler zetrzeć na tarce, cebulę pora i kapustę posiekać. Włożyć do patelni na smalec i chwilę poddusić, przełożyć do garnka. Zalać wodą i dusić aż mięso zmięknie. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Kiedy już będą miękkie, zupę doprawić solą, pieprzem, papryką i dodać koncentrat.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Gulaszowa
- Opublikowano: niedziela, 24, kwiecień 2005 00:00
- Mudzia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa