Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywne tosty

Składniki:

  • 1 duży seler
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 3-4 ząbki czosnku
  • pęczek pietruszki
  • 1 opakowanie sera w plastrach
  • mąka
  • margaryna
  • pieprz, sól

    Sposób przyrządzenia
    Seler ugotować, poobierać, pokroić w plastry. Paprykę umyć wybrać gniazda nasienne pokroić w cieniutkie paseczki. Pieczarki drobno pokroić wymieszać razem z papryką , poddusić na tłuszczu. Natkę pietruszki posiekać, czosnek zmiażdżyć, dodać do warzyw i przyprawić do smaku . Plastry selera obtoczyć w mące, nakładać przygotowane warzywa i plastry sera. Piec w piekarniku, aż ser się roztopi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *