Sos serowy z orzechami
Sos serowy z orzechami 4.60 out of 5 based on 403 voters.
Składniki:
- 150 ml bulionu warzywnego
- 150 ml śmietany
- 20 dag sera gorgonzola
- 50 ml sherry
- 8 dag orzechów włoskich
- bazylia
- sól
- pieprz
-
Bulion wymieszać ze śmietaną po czym doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać pokruszony ser wymieszany z sherry.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu do rozpuszczenia się sera.
Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym dodać posiekane orzechy.
Przed podaniem udekorować bazylią.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Krzyśka B
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy serowe
- Opublikowano: czwartek, 12, luty 2009 08:35
- Krzysiek B
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny