Składniki: ½ l bulionu serek topiony łyżka rodzynek sól pieprz Sposób wykonania: Bulion doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać serek topiony i mieszać aż się rozpuści po czym dodać rodzynki i jeszcze chwilę trzymać na ogniu aż całość aż całość zgęstnieje. Doprawić do smaku sol a oraz pieprzem.
Kategoria: Sosy serowe
Sosy serowe
Sos serowy na gorąco
by Matusz Baran • • 0 Comments
Sosy serowe
Sos serowy z nasionami słonecznika
by Kinga Jakubek • • 0 Comments
Składniki: 50 g masła 50 g bryndzy 50 g twarogu 3 ząbki czosnku 1 garść liści bazylii 4 listki rozmarynu 2 gałązki tymianku 50 g nasion słonecznika Sposób wykonania: Miękkie masło utrzeć z dodatkiem twarogu i bryndzy. Następnie dodać posiekany czosnek, bazylię, tymianek, rozmaryn oraz nasiona słonecznika. Całość dokładnie wymieszać.
Sosy serowe
Sos serowy Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: twaróg 10 dag jogurt naturalny 250 ml przecier pomidorowy 1 łyżeczka musztarda 1/2 łyżeczki starty ser żółty 2 łyżeczki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Jogurt należy wymieszać dokładnie z twarogiem, dodać do niego przecier pomidorowy, musztardę i ser żółty, przyprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wszystko ze sobą wymieszać. Sos najlepiej smakuje do dań…
Sosy serowe
Sos serowy z orzechami Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: • jogurt 250 ml • orzechy posiekane 7 dag • ser żółty 5 dag • śmietana 1 łyżka • sos sojowy 1/2 łyżki • estragon • curry • cukier • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Jogurt proszę dokładnie wymieszać ze śmietaną, dodać do niego starty ser, orzechy, sos sojowy i estragon. Wszystkie składniki dokładnie…