Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej, fenkułu i kiełków

Składniki:

  • 1 bulwa fenkułu
  • kapusta pekińska
  • sok z cytryny
  • 10 dag kiełków fasoli mung
  • 5 dag pestek dyni
  • 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki majonezu dietetycznego
  • szczypta cukru
  • 1 łyżka posiekanych listków kopru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczony fenkuł przekroić na pół po czym każdą połówkę pokroić w plasterki, które skropić sokiem z cytryny.
    Następnie poszatkować kapustę i razem z kiełkami dodać ją do fenkułu.
    Jogurt wymieszać z majonezem, solą, cukrem oraz pieprzem po czym polać sałatkę sosem.
    Całość lekko przemieszać i posypać pestkami dyni uprażonymi na suchej patelni oraz listkami kopru.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktorię

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *