Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 op. mrożonych obgotowanych owoców morza
- 1 op. paluszków krabowych
- 1 pomidor
- 1 ogórek
- 1 czerwona papryka
- kilka gałązek natki
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka octu winnego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego
- ½ łyżeczki oregano
- sól
- ¼ łyżeczki pieprzu
Sposób wykonania:
- Owoce morza przelać wrzątkiem a paluszki rozmrozić i pokroić na kawałki.
Następnie pomidory pokroić na ćwiartki, ogórek w plastry a paprykę w paseczki.
Na półmiksu rozłożyć liście sałaty na nich owoce morza.
Owoce morza przykryć warzywami.
Ocet winny wymieszać z olejem, kminkiem oraz oregano, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sosem sałatkę.
Przed podaniem udekorować listkami natki pietruszki.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktorię