Składniki: 250 g zielonych szparagów 3 cukinie 3 papryki 1 bakłażan 3 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sól pieprz 100 g pomidorów 5 łyżek oliwy 2 łyżki octu balsamicznego garść poszarpanych liści bazylii Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce po czym włożyć je na 2 minuty do osolonego wrzątku, wówczas je odcedzić i przelać…
Kategoria: Sałatki warzywne
Sałatki warzywne
Sałatka wołowiny z warzywami
by Karolina Chyła • • 0 Comments
Składniki:
- 400 g rostbefu wołowego
- 2 łyżeczki przyprawy tajskiej
- 1 łyżka oleju arachidowego
- 1 ogórek
- 1 marchew
- 6 szalotek
- 1 papryczka chili
- 2 szkl. kiełków fasoli
- 1 szkl. kiełków grochy
- ¼ szkl. posiekanych liści mięty
- ¼ szkl. posiekanych liści kolendry
Sos:
- 1 łyżka sosu azjatyckiego do ryb
- 2 łyżki soki z limetki
- 1 łyżka słodkiego chili
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Sałatki warzywne
Sałatka z owoców morza i warzyw
by Viktoria • • 0 Comments
Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 op. mrożonych obgotowanych owoców morza 1 op. paluszków krabowych 1 pomidor 1 ogórek 1 czerwona papryka kilka gałązek natki 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego ½ łyżeczki kminu rzymskiego ½ łyżeczki oregano sól ¼ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Owoce morza przelać wrzątkiem a paluszki rozmrozić i pokroić na…
Sałatki warzywne
Warstwowa sałatka warzywna
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 1 zielona papryka, oczyszczona, pokrojona w kostkę 2 pokrojone w kostkę pomidory 1 ogórek pokrojony w plastry ½ szklanki rozdrobnionej dymki 1 mały, podzielony na różyczki kalafior ½ szklanki groszku konserwowego Dressing: ½ szklanki oliwy 1/3 szklanki soku cytrynowego 2 posiekane ząbki czosnku 1, 5 łyżeczki soli ¼ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Kalafior…
Sałatki warzywne
Sałatka warzywna z miodem
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 10 dag marchwi, 20 dag gotowanych ziemniaków, 15 dag młodej zielonej cebuli, 15 dag czerwonych buraczków, 30 dag ogórków, 10 dag miodu. Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki po ugotowaniu pokroić w drobną kostkę, wymieszać i przed podaniem polać miodem. Sałatkę można też przyrządzić z warzyw surowych i tylko dodać gotowane ziemniaki.