Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z roszponki, gruszki i rokpola

Składniki:

  • 10 dag roszponki
  • 1 gruszka
  • 10 dag rokpola
  • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • ½ łyżki octu winnego
  • 1 fenkuł
  • 1 dymka
  • 4 łyżki śmietany
  • sok z ½ pomarańczy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku

Sposób wykonania:

  1. Śmietanę zmiksować razem z sokiem pomarańczowym i cytrynowym oraz octem winnym i przyprawami.
    Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki, gruszki pokroić w plasterki a dymkę i fenkuł w krążki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać sosem.
    Przed podaniem udekorować kawałkami sera i orzecha oraz posypać posiekanym koperkiem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Tomasza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *