Sos serowy do ryb.
Sos serowy do ryb.4.75 out of 5 based on 191 voters.
Może w piątek go zrobię, bo wygląda całkiem prosto i interesująco. A tymczasem podaję go Wam:
Skład:
- 15 g tartego żółtego sera
- sól, pieprz
- 1 i 1/4 szklanki mleka
- 1 roztrzepane jajo
- 1 roztarty ząbek czosnku lub 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy
Sposób przyrządzenia:
Mieszamy w rondlu ser, jajo, czosnek, sól i pieprz. Powoli mieszając wlewamy zagotowane gorące mleko.
Należy gotować na małym ogniu ciągle mieszając, aż powstanie jednolity sos.
Prawda, że wygląda miło?
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy serowe
- Opublikowano: poniedziałek, 14, luty 2005 18:32
- Bazylia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny