Ryba po olsztyńsku.

1335
com_content.article
(Oddano 100 głosów z średnią 4.63 z 5)
Ryba po olsztyńsku.4.63 out of 5 based on 100 voters.


Składniki:


    • 80 dag morszczuka, mintaja lub dorsza
    • 25 dag pieczarek
    • szklanka śmietany
    • pół szklanki oleju
    • łyżka mąki, 2 cebule,
    • łyżka margaryny,
    • natka pietruszki
    • jarzynka lub vegeta,
    • pieprz
    Sposób przyrządzenia:
    1. Rybę rozmrozić, pokroić na kawałki (dzwonka), oprószyć jarzynką, obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju , dodając pod koniec cebulę pokrojoną w talarki.
    2. Oddzielnie poddusić na margarynie pieczarki pokrojone w plasterki, dodać do ryby, wlać śmietanę wymieszaną z resztą mąki, jarzynką i pieprzem. Dusić kilka minut, posypać natką.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi