Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada mozaikowa z indyka z czosnkiem

Składniki:

  • 2 kg piersi z indyka
  • 4 wieprzowe polędwiczki
  • 20 dkg sera Gouda w plastrach
  • 6 łyżek posiekanego koperku
  • 8 ząbków czosnku
  • 8 łyżek oleju
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżeczki estragonu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Polędwiczki umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Połowę oleju rozgrzać na patelni, zrumienić polędwiczki. Piersi z indyka umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż, nie przecinając do końca. Rozbić na kształt prostokąta, obłożyć plastrami sera, ułożyć polędwiczki jedną obok drugiej. Oprószyć solą i pieprzem, posypać posiekanym koperkiem i estragonem i zmiażdżonym czosnkiem. Mięso zwinąć i obwiązać bawełnianą nitką. W rondlu rozgrzać olej, włożyć roladę, zrumienić ze wszystkich stron. Dodać kilka łyżek masła i kilka łyżek wody, przykryć i dusić około godziny. Wyjąć na półmisek, ostudzić, kroić w szerokie plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *