Składniki:
- 2 filety z indyka
- 15 dkg żółtego startego sera Gouda
- 2 papryki zielone
- 2 papryki czerwone
- 1 papryka żółta
- 3-srednie cebule
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 3-4 łyżki oleju
- 1 łyżka posiekanych listków świeżego tymianku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia;
Filety z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, przesmażyć lekko z obu stron na oleju, wyjąć. Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w paseczki, połączyć z papryką i tymiankiem, zalać bulionem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć do piekarnika o temperaturze 200 stopni na około 10 minut. Włożyć filety z indyka, posypać serem i jeszcze zapiec 10-15 minut, aż ser się stopi.