Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Comber sarni

Składniki:

  • 1/5 kg sarniego combra
  • ulubiona przyprawa do pieczeni
  • 7 jagód jałowca
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 Gożdzików
  • starta skórka z 1/2pomarańczy
  • 1 duża pomarańcza
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • ½ szklanki bulionu wołowego
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Z sarniego combra wykroić ścięgna. Ziele angielskie, pieprz i goździki zgnieść w moździerzu i połączyć z przyprawą do pieczeni, skórką pomarańczową, szczyptą soli, pieprzu i łyżką oleju. Tak przygotowaną przyprawą posmarować mięso i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Pozostałe masło i olej włożyć do brytfanny i obsmażyć comber z każdej strony. Pomarańczę umyć i pokroić na plastry, obłożyć mięso. Piec około 20 minut w temperaturze około 200 stopni, często polewając bulionem wołowym. Wyjąc kości, mięso pokroić na plastry. Podawać z plastrami pomarańczy.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *