Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab na kapuście duszonej z ananasem

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • olej
  • szczypta kminku
  • szczypta rozmarynu, sól, pieprz
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • puszka ananasów
  • 2 kwaśne jabłka
  • ½ szklanki rodzynek
  • ½ łyżeczki kminku
  • 4 goździki
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • sos sojowy
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki maki ziemniaczanej

    Sposób przyrządzenia
    Z oleju, kminku, rozmarynu, czosnku , soli i pieprzu robimy marynatę. Tak przygotowaną marynatą smarujemy mięso .Układamy w brytfance i wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy około 2-2,5 godziny. Szatkujemy kapustę, cebulę obieramy , kroimy w kostkę i szklimy na połowie masła. Dodajemy kapustę, zalewamy zalewą z ananasów. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ananasy i dusimy około 40-50 minut. Przed końcem pieczenia dodajemy pokrojone jabłka/ uprzednio usuwamy gniazda nasienne/, rodzynki, kminek i goździki. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Z masła które pozostało i mąki robimy zasmażkę, dodajemy do kapustę, mieszamy, gotujemy. Mięso wyjąć, a do sosu z pieczenia dodajemy sos sojowy do smaku. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w ½ szklanki zimnej wody. Gotujemy jeszcze przez moment. Na półmisek wykładamy kapustę i na wierzch upieczony schab.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *