Raita indyjska.
Raita indyjska.4.34 out of 5 based on 82 voters.
Skład:
- 2duże pomidory
- 1świeży ogórek
- 2słodkie papryki
- po pół szklanki różyczek kalafiora
- ziemniaków pokrojonych w kostkę
- pokrojonego selera
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- szklanka jogurtu naturalnego
- po szczypcie:startej gałki muszkatołowej,mielonej kolendry,ostrej mielonej papryki,pieprz,sól.
Sposób przyrządzenia:
Kalafior,ziemniaki i seler ugotować,pomidory sparzyć,obrać ze skórki,usunąć nasiona,pokroić w kostkę.Ogórek obrać,również pokroić w kostkę.Papryki umyć,przeciąć wzdłuż,usunąć nasiona,pokroić w cienkie paski.Jogurt rozmieszać,dodać przyprawy,zalać wszystkie jarzyny.wymieszać,wstawić do lodówki.przed podaniem posypać zieleniną.
SMACZNEGO ŻYCZY SARA!!!!!
- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki
- Opublikowano: środa, 16, luty 2005 00:00
- sara
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing
-
Sałatka z buraków i fasoli
-
Sałatka ze słodkiej cebuli Iwony
-
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka Eweliny
-
Sałatka z korzenia selera i gruszek Patryka
-
Sałatka śledziowa z ziemniakami i fasolą
-
Sałatka warzywno-owocowa z rodzynkami
-
Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka
-
Sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem