Składniki: 4 filety z kurczaka 1 duża cebula 1 podzielony na różyczki brokuł 2 marchewki 1 puszka zielonego groszku makaron chiński ryżowy (1 opakowanie) 4 łyżki sosu tariyaki olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić w grube paski. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim wkładane partiami mięso. W rondlu umieścić obrumienione…
Tag: indyjska
Listy
Chrupiący kurczak po chińsku
by Bożena Korcz • • 0 Comments
Listy
Kurczak po seczuańsku
by Maria Klocek • • 0 Comments
Składniki: 3 filety z kurczaka ½ łyżeczki tartego imbiru 2 posiekane drobno cebulki dymki 3 łyżki jasnego sosu sojowego suszone papryczki chili w ilości wg upodobań smakowych pieprz seczuański w ilości wg upodobań smakowych 1 łyżeczka brązowego cukru 3 łyżki oleju 1/3 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę.…
Listy
Kurczak po chińsku w cieście
by Ewelina Wegner • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z kurczaka 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego (ciemnego) sól, pieprz, chili, przyprawa 5 smaków olej do głębokiego smażenia Ciasto: 1 szklanka mąki kukurydzianej wymieszanej z mąką pszenną proszek do pieczenia sól, biały pieprz woda Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w dużą kostkę, dodać przyprawy, odstawić na kilka…
Listy
Kurczak po indyjsku
by Halina Kacprzyk • • 0 Comments
Składniki: 1 kurczak 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz i ulubione przyprawy z kuchni azjatyckiej 1 szklanka śmietany kremowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego mąka olej lub klarowane masło Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną tuszkę kurczaka podzielić na 8 części, przyprawić, odstawić na noc do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim porcje…