Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z indyka z ananasem.

Skład:

  • 0,5kg filetu z indyka
  • 1 puszka ananasów konserwowych
  • rodzynki
  • oliwa
  • masło
  • sól, pieprz
  • mąka

Sposób przyrządzenia:
Filet z indyka umyć i dokładnie osuszyć, pokroić w nieduże plastry, przyprawić. Na patelni rozpuścić masło, dodać oliwę i obsmażyć filet na złoty kolor. Przełożyć do większego naczynia, podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić. Do prawie miękkiego mięsa dodać pokrojony w kostkę ananas konserwowy i garść rodzynek i jeszcze chwilę razem poddusić. Szklankę zalewy z ananasa rozmieszać z mąką i dodać do duszącego się mięsa. Zagotować, ewentualnie doprawić. Potrawa powinna mieć ostro – słodki smak.

2 comments for “Filet z indyka z ananasem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *