Składniki:
- 1 kg filetów z indyka
- 3 łyżki musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 50 dkg filetów z indyka olej 1 kwaśne jabłko 1 cebula sos sojowy, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. W dużej patelni rozgrzać olej słonecznikowy, obsmażyć na nim plastry mięsa, przykryć, smażyć na małym ogniu do momentu aż mięso zacznie mięknąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na…
Składniki: 50 dkg filetu z indyka 1 marchewka 1 cebula 1 mały lub część dużego selera 2 łyżki oleju 3 łyżki śmietany kremowej – alternatywnie 1 szklanka wody lub bulionu mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić na plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim plastry mięsa…
Składniki: 1 duży filet piersi z indyka 2 jajka szczypta mielonej ostrej papryki bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filet z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pokroić na nieduże paseczki. W talerzu roztrzepać jajka, bułkę tartą wymieszać z ostrą mieloną papryką. Paski mięsa panierować w jajku, w bułce i smażyć…
Składniki: 2 kg filetów z indyka 1 cukinia 10 dag orzechów pistacjowych 20 dag żółtego sera 2 cebule 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę oraz cukinie pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie ser zetrzeć na tarce a orzechy zemleć. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie mięso rozbić aby powstał płat,…