Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Raita indyjska.

Skład:

  • 2duże pomidory
  • 1świeży ogórek
  • 2słodkie papryki
  • po pół szklanki różyczek kalafiora
  • ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • pokrojonego selera
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • po szczypcie:startej gałki muszkatołowej,mielonej kolendry,ostrej mielonej papryki,pieprz,sól.

Sposób przyrządzenia:
Kalafior,ziemniaki i seler ugotować,pomidory sparzyć,obrać ze skórki,usunąć nasiona,pokroić w kostkę.Ogórek obrać,również pokroić w kostkę.Papryki umyć,przeciąć wzdłuż,usunąć nasiona,pokroić w cienkie paski.Jogurt rozmieszać,dodać przyprawy,zalać wszystkie jarzyny.wymieszać,wstawić do lodówki.przed podaniem posypać zieleniną.
SMACZNEGO ŻYCZY SARA!!!!!

1 comment for “Raita indyjska.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *