Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg faszerowany kaszą i ryżem

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 15 dag pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
  • 1 łyżka gorczycy
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 5 dag masła
  • gałązka bazylii
  • sól , pieprz i sok z cytryny do smaku

Sposób przyrządzenia:
Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i pieczarki podrumienić na oleju, przesmażyć z ryżem. Farsz wymieszać z kaszą gryczaną, gorczycą i startym serem, przyprawić do smaku, farszem napełnić ryby, rozcięty bok spiąć wykałaczkami. Ryby ułożyć na folii aluminiowej, na wierzchu położyć listki bazylii i trochę masła, luźno zawinąć w folię, piec ok. 20 min w 180°C. Podawać z frytkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *