Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: faszerowany

Faszerowane pstrągi

Składniki: 4 pstrągi 30 dkg pieczarek 1 jajko 2 cebule czerstwa bułka 1 łyżka masła 1 łyżka margaryny mąka sok z cytryny tymianek, natka pietruszki, sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Pstrągi oczyścić, opłukać, osuszyć i posolić. Na rozgrzanej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę i pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do odparowania wody. Bułkę kroimy w…

Tuńczyk w makaronie

Składniki: 30 dużych muszli z makaronu 3 puszki tuńczyka w puszce 1 opakowanie orzechów włoskich 4- 6 suszonych pomidorów 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 łyżki posiekanych listków bazylii 2 cebulki szalotki 2 łyżki kaparów 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Muszle ugotować i zahartować zimną wodą, przełożyć na półmisek z ręcznikiem papierowym i osączyć. …

Karp faszerowany grzybami

Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 25 dkg grzybów leśnych pokrojonych w plastry ½ kostki rozpuszczonego masła 1 jajko 15 dkg tartego, łagodnego w smaku żółtego sera 2 łyżki drobno rozkruszonych krakersów 1 łyżka posiekanej naci pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić nie odcinając głowy, usunąć oczy i łuki skrzelowe, osuszyć, przyprawić…

Cannelloni z mięsnym farszem

Składniki: 25 dkg makaronu cannelloni 30 dkg pomidorów ½ szklanki oliwy 25 dkg żółtego sera 1 łyżka masła Farsz: 25 dkg wołowiny 25 dkg wieprzowiny 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zemleć wraz z cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Wlać odrobinę wody i oliwy, dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pociąć w plastry.…

Kurczak pieczony z grzybowym farszem

Składniki: 1 duży kurczak 25 dkg blanszowanych grzybów leśnych 1 cebula 4 łyżki rozpuszczonego masła sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzenia: Umytego i obsuszonego kurczaka natrzeć wewnątrz i na zewnątrz przyprawami, odstawić. Cebulę obrać, pokroić w plastry, podobnie pokroić obgotowane grzyby. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, dusić mieszając przez 10 minut,…