Podudzia z kurczaka grillowanie po tajsku
Podudzia z kurczaka grillowanie po tajsku4.37 out of 5 based on 174 voters.
Składniki:
Marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu Hoisin
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- szczypta przyprawy Pięć smaków
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować. Podudzia ułożyć w misce, zalać marynatą, odstawić do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie obsączyć z marynaty. Piec na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając i smarując pozostałą marynatą. Podawać na liściach sałaty z ulubionymi dodatkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: czwartek, 01, lipiec 2010 09:36
- Ola Adamkiewicz
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany