Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mufinki z mięsa wieprzowego

Składniki:

  • 50 dkg mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 obrana i drobno utarta marchewka
  • 1 oczyszczona, drobno posiekana papryczka chili
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki ostrego sosu
  • tarty imbir i skórka cytrynowa do smaku
  • 1 namoczona i odciśnięta mała bułeczka
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    W misce bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki dania. Foremki do wypieku mufinków nasmarować olejem, nakładać do nich masę mięsną i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C. Podawać z ulubionymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *