Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Podudzia z kurczaka grillowanie po tajsku

Składniki:

 

  • 10 podudzi z kurczaka

     

    Marynata:

  •  

    • 3 łyżki sosu sojowego
    • 1 łyżka sosu Hoisin
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżka brązowego cukru
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • 2 rozgniecione ząbki czosnku
    • szczypta przyprawy Pięć smaków

     

     

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć. Składniki marynaty zmiksować. Podudzia ułożyć w misce, zalać marynatą, odstawić do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie obsączyć z marynaty. Piec na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając i smarując pozostałą marynatą. Podawać na liściach sałaty z ulubionymi dodatkami.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *