Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tosty z jakiem, boczkiem i pieczarkami

Składniki:

  • 4 kromki ulubionego chleba
  • 4 jajka
  • 6 pokrojonych w plastry pieczarek
  • 1 pokrojona w plasterki cebula
  • 4 plastry boczku lub bekonu
  • 2 łyżki bulionu mięsnego

    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać boczek, cebulę i pieczarki, chwilę smażyć mieszając, podlać bulionem, dusić powoli aż powstały sos odparuje. Kromki chleba opiec w opiekaczu lub  piekarniku. Na osobnej patelni usmażyć jajka sadzone. Dodatki równomiernie rozłożyć na przygotowanych tostach, przykryć jajkiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *