Karp w czerwonym winie
Karp w czerwonym winie4.60 out of 5 based on 247 voters.
Składniki:
- 2 kg karpia
- sól
- 1 l wina czerwonego
- cynamon
- 300 ml bulionu
- 50 ml octu winnego
- 2 łyżki oliwy
- 1 cytryna
- cukier
- 4-5 goździków
-
Karpia oprószyć solą oraz cynamonem po czym pokroić w dzwonka.
Następnie przełożyć rybę do rondelka, zalać ją winem, bulionem i octem.
Dodać jeszcze goździki, oliwę, cukier oraz cytrynę pokrojoną na plasterki.
Trzymać pod przykryciem na małym ogniu do miękkości ryby.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: poniedziałek, 08, luty 2010 09:09
- Kamil Bielecki
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla