Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos paprykowy Ewy

Składniki:

  • 3 strąki czerwonej papryki
  • 1 chili
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka oliwy
  • 150 ml czerwone o wina
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Cebule i jabłko obrać po czym pokroić w drobną kostkę.
    Z papryk i chili usunąć gniazda nasienne i również pokroić w koskę.
    Wszystko wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą i podsmażyć, wówczas podlać odrobiną wody i poddusić.
    Następnie wlać wino i udusić.
    Na koniec sos zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *