Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z ziemniakami z kiełbasą

Składniki:

  • 150 g chudego boczku
  • 3 cebule
  • 2 zielone papryki
  • 300 g kiełbasy szynkowej
  • 1 kg ziemniaków
  • 4 pomidory
  • 4 parówki wiedeńskie
  • ½ l bulionu
  • 4 łyżki ketchupu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać posiekaną cebulę.
    Chwile smażyć i dodać pokrojoną paprykę a potem kiełbasę.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu.
    W między czasie obrać ziemniaki i pokroić je w kostkę, którą wrzucić do boczku.
    Na koniec dodać jeszcze pokrojone parówki i pomidory.
    Zalać całość bulionem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ketchupem.
    Doprowadzić do zagotowania i gotować około 20 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *