Składniki:
- 150 g chudego boczku
- 3 cebule
- 2 zielone papryki
- 300 g kiełbasy szynkowej
- 1 kg ziemniaków
- 4 pomidory
- 4 parówki wiedeńskie
- ½ l bulionu
- 4 łyżki ketchupu pomidorowego
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
- Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać posiekaną cebulę.
Chwile smażyć i dodać pokrojoną paprykę a potem kiełbasę.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu.
W między czasie obrać ziemniaki i pokroić je w kostkę, którą wrzucić do boczku.
Na koniec dodać jeszcze pokrojone parówki i pomidory.
Zalać całość bulionem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ketchupem.
Doprowadzić do zagotowania i gotować około 20 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.